Blog

De patiënt van de maand

055 30 41 36

Jerome
 • April 30th, 2024

Patiënt van de maand april: Jerome


26 februari, maandagavond. Paniekerig telefoontje van dochter Laurence. Haar ouders zijn op reis en ze zorgt voor hun kat Jerome. Deze is net binnengekomen en lijkt een stuk van zijn neus kwijt te zijn. Of ze toch niet even kan langskomen…..

Odette
 • March 19th, 2024

Patiënt van de maand maart: Odette


Odette is een mooie Exotic Shorthair van 6j oud. Haar eigenares maakte een afspraak op de praktijk omdat Odette last leek te hebben van één van haar pootjes.

Kerstwedstrijd
 • January 26th, 2024

Patiënten van de maand januari: Obi, Odie, Lulu en Lila


De winnaars van onze kerstwedstrijd zijn bekend!! Winnaar in de categorie hond: Odie, in zijn heerlijke kerstoutfit. Winnaar in de categorie kat: Obi, een geboren fotomodel. Winnaar in de categorie 'andere diersoorten': cavia's Lulu en Lila, in hun prachtige kerststal.

Moby
 • December 19th, 2023

Patiënt van de maand december: Moby


Moby is een prachtige Portugese Waterhond van bijna 2 jaar oud. Op vrijdagavond gingen de baasjes naar een feestje en dus was Heleen lekkere ambachtelijke chocolade gaan kopen als cadeau. Terwijl ze zich ging klaarmaken had ze deze in het midden van de tafel geplaatst zodat Moby er zeker niet aan zou kunnen.

Ariël
 • November 10th, 2023

Patiënt van de maand november: Ariël


Ariël is een jonge Siberische Husky van 7 maanden oud. Ze is 1 van de 8 puppy’s van mama Akiya.

Bruce
 • October 23rd, 2023

Patiënt van de maand oktober: Bruce


In de eerste week van september kwam plots een klant van ons binnen met een heel klein rood katertje in haar handen. Dit klein, piepend, hulpeloos kitten had ze net gevonden in de velden, terwijl ze onderweg naar huis was met de fiets.

Mila
 • September 19th, 2023

Patiënt van de maand september: Mila


Iedere hondeneigenaar maakt het wel eens mee: een hond die zijn of haar voeding uitbraakt. Maar wat nu als dit dagelijks gebeurt en zelfs soms meerdere keren op één dag gedurende een langere periode? Dit overkwam de baasjes van Mila.

Filou
 • August 11th, 2023

Patiënt van de maand augustus: Filou


Filou is een hele toffe Shi-Tzu van 8 jaar oud, die voor de eerste keer langskwam op de praktijk. De eigenaar wou hem eens algemeen laten onderzoeken, want het was een tijdje geleden dat hij nog eens door een dierenarts werd gezien. Dus werd Filou onderworpen aan een grondige controle!

Nacho
 • July 12th, 2023

Patiënt van de maand juli: Nacho


Dit is Nacho. Nacho is een geweldig lieve chocoladekleurige labrador van 5 maanden oud. Op een vrijdag begin mei kwam baasje Julie pilletjes halen tegen de misselijkheid omdat Nacho die dag minder alert was en zijn ontbijt had uitgebraakt. De medicatie leek te werken want Nacho voelde zich de dag nadien duidelijk weer beter!

Vievke
 • June 21st, 2023

Patiënt van de maand juni: Vievke


Vievke is een vrolijk Frans Bulldog pupje. Ze kwam onlangs naar de praktijk voor een eerste puppycontrole. Het is altijd spannend om een nieuw pupje in huis te nemen en er komt best wel wat bij kijken.

Lena
 • May 8th, 2023

Patiënt van de maand mei: Lena


Lena en Toepie zijn twee konijntjes die samenwonen. De baasjes adopteerden Lena onlangs zodat Toepie niet meer eenzaam zou zijn na het overlijden van zijn vriendinnetje Pluisje.

Moochie
 • April 24th, 2023

Patiënt van de maand april: Moochie


Moochie is een lief en aanhankelijk cavia-vrouwtje van ondertussen 5 jaren oud. Ze heeft het geluk op te groeien in een heel fijn gezinnetje waar baasjes Tatjana en Nico supergoed zorg dragen voor hun kroost en hen met veel liefde en de allerbeste zorgen omringen.

Guustje
 • February 17th, 2023

Patiënt van de maand februari: Guustje


Guustje is een mooie cockerspaniël dame van 2j oud. Al sinds ze een kleine puppy was, plaste zij regelmatig eens in huis. Niet helemaal abnormaal voor een puppy natuurlijk dus maakten de eigenaars zich niet direkt zorgen. Het probleem bleef echter aanhouden, en de laatste tijd was er soms ook een beetje bloed bij de urine. Dit laatste is toch niet meteen normaal voor een jonge hond en dus kwamen de eigenaars met Guustje op controle.

Theo
 • January 24th, 2023

Patiënt van de maand januari: Theo


Theo of hoe het bij de kat van de dierenarts ook mis kan gaan….. Theo is een stoere rood-witte kater die 2 jaar geleden door onze dierenarts Sandra werd geadopteerd. Theo werd al heel snel de grote lieveling en steun en toeverlaat van dochter Madeleine. Hij laat dan ook echt wel àlles toe 😉

Chika
 • December 19th, 2022

Patiënt van de maand december: Chika


Chika was een prachtige Golden Retriever van 11 jaar oud, die enkele maanden geleden ernstig ziek werd en intussen jammer genoeg aan haar ziekte is overleden. Ze was een echte steunpilaar binnen het gezin en zal dus extreem hard gemist worden. Als eerbetoon aan Chika, die ook onze harten telkens veroverde als vrolijke voorbeeld-patiënt, en met de toestemming van haar baasjes, brengen we toch haar verhaal!

Moby
 • November 21st, 2022

Patiënt van de maand november: Moby


Moby is een prachtige Portugese Waterhond pup, die wij voor de eerste keer ontmoetten op de praktijk toen hij 4 maand oud was.

Tuurke
 • October 15th, 2022

Patiënt van de maand oktober: Tuurke


Tuurke is een getijgerd kitten van 5 maanden oud, dat door het oog van de naald is gekropen.

Belle
 • September 6th, 2022

Patiënt van de maand september: Belle


Belle is een supersnoezig vrouwelijk konijntje van bijna 4 jaar oud. Zij komt al sinds ze klein was regelmatig langs op de praktijk voor gezondheidscontroles, haar sterilisatie, enkele kleinere gezondheidsklachten, ….maar gelukkig nooit iets ernstig.

Pablo
 • August 11th, 2022

Patiënt van de maand augustus: Pablo


Pablo is een cavia van bijna 3 jaar oud, die een nieuwe thuis kreeg bij een heel fijn en zorgzaam gezin.

Ollie
 • July 11th, 2022

Patiënt van de maand juli: Ollie


Ollie is een flinke Engelse cocker van 4 jaar oud. Hij kwam naar de praktijk met het vermoeden van een oorprobleem.

Odin
 • June 26th, 2022

Patiënt van de maand juni: Odin


Odin, is een superlieve Husky-kruising van 2 jaar oud. Lieve Odin was echter altijd en overal véél te enthousiast.

Pisu
 • May 24th, 2022

Patiënt van de maand mei: Pisu


Pisu is een mooie Perzische kattin van 11 jaar oud. Ze kwam naar de praktijk omdat ze zich al een paar dagen slecht leek te voelen en amper nog wou eten of drinken. Haar baasjes waren uiteraard erg bezorgd om haar.

Snoet
 • April 19th, 2022

Patiënt van de maand april: Snoet


Snoet, een dwergkonijntje van 6 jaar oud, had plots weinig fut en ook zijn eetlust was verdwenen.

Remy
 • March 14th, 2022

Patiënt van de maand maart: Remy


Remy is een stoere mannelijke Rottweiler van 5j oud. Hij ziet er zeer imposant uit maar is eigenlijk een grote knuffelbeer van 65kg.

Fons
 • February 21st, 2022

Patiënt van de maand februari: Fons


Fons is een vrolijke kater van 6 jaar oud met een heel hoog knuffelgehalte. Hij werd drie jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Over zijn verleden is niet veel gekend maar dat hij een verlamd staartje heeft is een bijzonder kenmerk.

Cody
 • January 24th, 2022

Patiënt van de maand januari: Cody


Cody is een vrolijke franse bulldog, die als kleine pup werd aangekocht bij een particuliere kweker. Tegen dat hij 7 maanden oud was kreeg Cody echter meerdere typische gezondheidsproblemen die helaas gelinkt zijn aan zijn ras en lichaamsbouw.

Cody
 • December 24th, 2021

Patiënt van de maand december: Cody


Cody is een vrolijke franse bulldog, die als kleine pup werd aangekocht bij een particuliere kweker. Tegen dat hij 7 maanden oud was kreeg Cody echter meerdere typische gezondheidsproblemen die helaas gelinkt zijn aan zijn ras en lichaamsbouw.

Cody
 • November 29th, 2021

Patiënt van de maand november: Cody


Cody is een vrolijke franse bulldog, die als kleine pup werd aangekocht bij een particuliere kweker. Tegen dat hij 7 maanden oud was kreeg Cody echter meerdere typische gezondheidsproblemen die helaas gelinkt zijn aan zijn ras en lichaamsbouw.

Milou
 • October 29th, 2021

Patiënt van de maand oktober: Milou


Milou is een jong speels kattinnetje dat een tijdje geleden voor haar sterilisatie bij ons op de praktijk langs kwam.

Boris
 • September 30th, 2021

Patiënt van de maand september: Boris


Enkele maanden geleden werd Boris in spoed bij ons binnengebracht. Boris is zo een typisch papfleskitten: super lief en uitgegroeid tot een zeer aanhankelijke kater.

Marie-Jeanne
 • August 10th, 2021

Patiënt van de maand augustus: Marie-Jeanne


Prachtige Marie-Jeanne kwam langs voor haar eerste bezoekje. Een vriendin van baasje Margot haalde een zwerfkatje in huis dat zwanger bleek te zijn en haar even later verraste met een nestje  De perfecte gelegenheid dus voor Margot, die graag een katje wou en op die manier dus kitten Marie-Jeanne in haar leven kreeg.

Jeanne
 • July 2nd, 2021

Patiënt van de maand juli: Jeanne


Jeanne, een enthousiast dwergpoedeltje van 2 jaar oud, gaat supergraag op stap met haar baasjes.

Pippa
 • April 30th, 2021

Patiënt van de maand april: Pippa


Pippa is een lieve kleine chihuahua dame van 3 jaar oud.

Tuur
 • March 17th, 2021

Patiënt van de maand maart: Tuur


Tuur is 1 van de 3 fantastische gezinshonden van onze eigen dierenarts Sandra. Hij is de perfecte huisgenoot, beste vriend van de kindjes en een sportieve mee-jogger van het gezin. Deze maand kwam Tuur langs om zijn gebit te reinigen.

Leo
 • February 11th, 2021

Patiënt van de maand februari: Leo


Leo, een stoere gecastreerde kater van 6 maanden, kwam een maand geleden langs op de praktijk met een probleem aan één van zijn oogjes. Hij kneep het de hele tijd dicht, zijn oog traande voortdurend en hij leek er echt wel last van te hebben. Tijdens het onderzoek bleek dat zijn onderste ooglid naar binnen gekruld zat. Dit noemen we entropion.

Qai
 • January 16th, 2021

Patiënt van de maand januari: Qai


De speelse Qai, een Border Collie van bijna 4 jaar oud, kampt sinds kort met overgewicht.

Scooby
 • December 16th, 2020

Patiënt van de maand december: Scooby


Scooby is een super flinke Shi Tzu van 2 jaar, die een probleem heeft waar jammer genoeg heel veel honden last van hebben: oorontsteking.

Xenna
 • November 24th, 2020

Patiënt van de maand november: Xenna


Kleine Xenna kwam voor het eerst bij de dierenarts op bezoek en wat deed ze dat superflink!!

Spencer
 • October 12th, 2020

Patiënt van de maand oktober: Spencer


Onze patiënt van deze maand is Spencer, zij is een superlieve Franse Bulldog van bijna 5 jaar oud.

Yari
 • September 21st, 2020

Patiënt van de maand september: Yari


Yari is een snoezige Shi Tzu van 4 jaar oud, die altijd even vrolijk bij ons binnenwandelt als hij een afspraak heeft.

Dalai
 • August 6th, 2020

Patiënt van de maand augustus: Dalai


Graag stel ik jullie voor aan Dalai, patiëntje van de maand augustus. Hij is slechts 5 maand oud, maar steelt de harten van iedereen die hij tegenkomt.

Mopsie
 • July 11th, 2020

Patiënt van de maand juli: Mopsie


Ons patiëntje van deze maand is Mopsie! Mopsie is al enkele jaren de beste vriend van zijn baasje Alex. Hij is intussen 7 jaar en heeft een echt gouden mandje staan thuis bij Alex.

Billie
 • June 23rd, 2020

Patiënt van de maand juni: Billie


Billie is een zeer schattige puppy, die aangekocht werd in een winkel waar meerdere rassen verkocht worden. Billie zelf is een kruising tussen een Cocker Spaniël, Cavalier King Charles Spaniël en een Poedel. Ze is een super enthousiast en lief hondje dat onmiddellijk iedereen heeft vertederd op de praktijk.

Jessy
 • May 30th, 2020

Patiënt van de maand mei: Jessy


Jessy is een speelse, vrolijke mechelse herder van 2 jaar oud. Onfortuinlijke Jessy had op een dag helaas een aanvaring met de grasmaaier en kwam met haar poot in de messen terecht. De gevolgen waren dramatisch

Castor
 • April 30th, 2020

Patiënt van de maand april: Castor


Castor is een superlieve kater van 3j oud en is de broer van Kazou, onze patiënt van de maand maart.

Kazoe
 • March 31st, 2020

Patiënt van de maand maart: Kazoe


Kazoe, een hele lieve tricolore kattin van 3 jaar oud, kwam op oudejaarsavond later naar huis dan gewoonlijk

Ruffel
 • February 4th, 2020

Patiënt van de maand februari: Ruffel


Ruffel is een jonge Podenco Iberico, die door zijn eigenares geadopteerd werd vanuit Spanje.

Shila
 • January 20th, 2020

Patiënt van de maand januari: Shila en haar pups


Shila is een prachtig crème-kleurig dwergkeesje dat samenwoont met haar baasjes Yenna en Kevin en nog 4 andere dwergkeesjes. Ze is een aanhankelijk hondje met een tof karakter. Zij werd in de zomer van 2018 voor de eerste keer mama van 3 prachtige pups.

Odillon
 • November 19th, 2019

Patiënt van de maand november: Odillon


Odillon is een super lieve Britse Korthaar in prachtig chocolade bruin. Hij is 5 jaar oud en woont samen met zijn gezin en nog 2 andere katten.

Sushi
 • October 8th, 2019

Patiënt van de maand oktober: Sushi


Sushi is een zeer avontuurlijke kater van bijna 7 jaar. Op één van zijn uitstappen heeft hij helaas kennis gemaakt met een auto of fietser of heeft hij zich serieus misrekend op één van zijn sprongen...

Toulouse
 • September 16th, 2019

Patiënt van de maand september: Toulouse


Toulouse is een lieve vijfjarige kattin die een slechte start gekend heeft in haar leven.

Pluisje
 • August 12th, 2019

Patiënt van de maand augustus: Pluisje


Pluisje is een prachtig nederlands hangoordwergkonijntje. Tien dagen geleden werd ze gesteriliseerd en vandaag kwam ze op controle. Pluisje doet het prima en is alweer helemaal in topvorm!

Felke
 • July 29th, 2019

Patiënt van de maand juli: Felke


Felke is een lieve zachtaardige kattin van 3j oud. Ze is een echte avonturier en gaat al eens graag op stap.

Billie
 • June 29th, 2019

Patiënt van de maand juni: Billie


Billie is een super enthousiaste, lieve Cavalier King Charles Spaniël puppy van 19 weken. Zijn baasjes hadden opgemerkt dat hij veel rustiger was dan normaal en een mindere eetlust had, waarbij hij ook de brokjes uit zijn mond liet vallen. Een paar dagen daarvoor hadden ze een zwelling opgemerkt aan één van zijn kaken en hadden ze wespen in de tuin gezien. Voor de zekerheid maakten zijn baasjes een afspraak op de praktijk om Billie grondig te laten nakijken.

Sky
 • June 1st, 2019

Patiënt van de maand mei: Sky


Sky is een vrolijke Franse Bulldog van 3 jaar oud. Baasje Nancy nam hem over van zijn vorige eigenaar en omringt hem sindsdien met de beste zorgen en alle liefde van de wereld.

Juna
 • April 1st, 2019

Patiënt van de maand april: Juna


Juna is een zeer actieve Border Collie van 9 jaar die op dé hoogdag voor de wielerkoers, de ronde van Vlaanderen, ineens een enorme jank geeft en daarna op 3 poten komt gelopen bij haar baasjes.

Joey
 • March 1st, 2019

Patiënt van de maand maart: Joey


Joey is een super-enthousiaste Foxterriër puppy van 12 weken. Meteen bij thuiskomst bij zijn nieuwe baasjes had Joey een aanvaring met 1 van de andere gezinsleden… dé kat. Helaas voor Joey was zijn dispuut met de kat niet zonder gevolgen...

Maurice
 • December 1st, 2018

Patiënt van de maand: Maurice


Maurice is een prachtige lieve Perzische kitten. Sinds het moment dat hij bij zijn baasje was toegekomen had hij altijd al een beetje geniesd maar de laatste tijd was dat sterk toegenomen en had hij ook last van een snotneus.

CONTACT

WACHTDIENST

Tijdens het weekend en op feestdagen
 • 0473 54 50 00
Tijdens de week
 • 055 30 41 36

OP AFSPRAAK

Ma t.e.m. Do: 09u00 - 19u00
Vrij: 09u00 - 17u00
Za: 10u00 - 12u00
Doorlopend open voor het afhalen van voeding en medicatie