Blog

De patiënt van de maand

055 30 41 36

  • by:
  • October 8th, 2019
  • Category: Sushi

Patiënt van de maand oktober: Sushi


Sushi is een zeer avontuurlijke kater van bijna 7 jaar. Op één van zijn uitstappen heeft hij helaas kennis gemaakt met een auto of fietser of heeft hij zich serieus misrekend op één van zijn sprongen...

Patiënt van de maand oktober

Sushi

Sushi is een zeer avontuurlijke kater van bijna 7 jaar. Op één van zijn uitstappen heeft hij helaas kennis gemaakt met een auto of fietser of heeft hij zich serieus misrekend op één van zijn sprongen...

Buikbreuk

Sushi voelde zich duidelijk niet zo lekker en zijn baasjes kwamen bij ons op consultatie aangezien ze zich zorgen maakten. Sushi leek pijn te hebben en was veel minder actief, bovendien stapte hij ook wat raar.
Bij nadere controle bleek dat Sushi een hangende buik had en vermoedden we dat er darmen onder de huid zaten, in plaats van in de buikholte. Er werd besloten om een RX foto van de buik te nemen.

Buikbreuk
Op de foto is te zien dat de ingewanden buiten de buikholte liggen.


Op de RX was duidelijk te zien dat hij een breuk van de buikwand had opgelopen. Dit wil zeggen dat de spieren van de buikwand omwille van een grote externe druk gaan scheuren, waardoor er dus darmen in een holte onder de huid terecht komen. Gelukkig waren enkel de spieren gescheurd en niet de huid want anders had Sushi ons niet meer kunnen verrassen met avontuurlijke sprongen over het hek en de muur naar de buren.

Een operatie

Door deze erg grote scheur in de buikspieren kwamen Sushi’s ingewanden, waaronder de darmen, in een holte onder de huid terecht. Gelukkig voor Sushi besloten de baasjes onmiddellijk voor een operatie om dit te corrigeren want bij zo een scheur kunnen de darmen of andere organen afgekneld raken en afsterven.

Buikbreuk
Doorheen de gescheurde spieren zijn de blaas en darmen zichtbaar.
Buikspieren herstellen
De buikwand wordt hersteld.
Wonde gesloten
De verschillende lagen buikspieren worden één voor één gehecht.


Ondertussen is Sushi weer voor de volle 100% hersteld met uiteraard de nodige capriolen tot gevolg. Dus Sushi klautert weer als een volleerde springkat over alle obstakels. Hopelijk zonder al te veel erg in de toekomst!!

CONTACT

WACHTDIENST

Tijdens het weekend en op feestdagen
  • 0473 54 50 00
Tijdens de week
  • 055 30 41 36

OP AFSPRAAK

Ma t.e.m. Do: 09u00 - 19u00
Vrij: 09u00 - 17u00
Za: 10u00 - 12u00
Doorlopend open voor het afhalen van voeding en medicatie