Blog

De patiënt van de maand

055 30 41 36

  • by:
  • March 1st, 2019
  • Category: Joey

Patiënt van de maand maart: Joey


Joey is een super-enthousiaste Foxterriër puppy van 12 weken. Meteen bij thuiskomst bij zijn nieuwe baasjes had Joey een aanvaring met 1 van de andere gezinsleden… dé kat. Helaas voor Joey was zijn dispuut met de kat niet zonder gevolgen...

Crius Dierenartsen Oudenaarde Patiënt van de maand

Patiënt van de maand

Joey

Joey is een super-enthousiaste Foxterriër puppy van 12 weken oud.
Meteen al bij thuiskomst bij zijn nieuwe baasjes had Joey een aanvaring met 1 van de andere gezinsleden… dé kat. Helaas voor Joey was zijn dispuut met de kat niet zonder gevolgen. Hij werd recht in zijn oog gekrabd en de dag erop zat zijn oogje reeds volledig dicht. Gelukkig had hij er zelf nog niet zoveel last van want hij was nog steeds zeer levendig en enthousiast!

Naar de dierenarts

Joey ulcus oog
Oogje van Joey met krabletsel, oedeem van de cornea (hoornvlies) en etterende infectie.

Joey heeft zeer alerte baasjes en zij kwamen onmiddellijk bij ons voor nazicht van zijn oog. Hij had inderdaad een enorme zwelling rondom zijn oog met etterige uitvloei. Ook zat er etter in de voorste oogkamer van het oog. Er was zelfs reeds een uitstulping ter hoogte van het krabletsel op het oog. De wonde had dus zeker en vast opvolging nodig.  Katten hebben vaak heel vuile nagels en dus kan er snel een infectie op het oog komen. Indien niet goed verzorgd kan dit uiteindelijk zelfs leiden tot verlies van het oog.
We zagen dat Joey duidelijk pijn had aan zijn oog want hij liet er niet gemakkelijk naar kijken en kneep continu het oogje dicht. Joey’s baasjes gingen naar huis met heel wat verschillende soorten druppels en zalf voor het oog met daar bovenop nog pijnstilling en antibiotica om de infectie een halt toe te roepen. 


Happy end

Twee dagen later kwam Joey reeds op controle aangezien het zeer belangrijk is om snel te kunnen ingrijpen indien de medicatie niet zou aanslaan. Ook hier was het geluk aan Joey’s kant, hij leek duidelijk goed te reageren op de medicatie! Het was zeker en vast nog niet genezen maar we waren goed gestart.

Elke 3 dagen kwam Joey terug om op te volgen of de infectie wegtrok en de medicatie aansloeg. Gelukkig voor Joey is dit een verhaal met een “happy end”. Buiten een heel klein wit littekentje op zijn oog, houdt hij er niets aan over. Hij heeft zelfs geen schrik om de kat opnieuw uit te dagen.

Crius Dierenartsen Oudenaarde Patiënt van de maand

Oogje van Joey na 2 weken behandelen. Enkel nog een klein wit littekentje zichtbaar.

Dit verhaal had heel anders kunnen lopen, mochten Joey’s baasjes niet zo alert gereageerd hebben. Ook het feit dat ze steeds mooi langskwamen voor de opvolging en stipt zijn medicatie hebben gegeven droeg bij aan het de goede afloop. Dit verhaal vooral om duidelijk te maken dat een onschuldig krabletsel zeer ernstige gevolgen kan hebben. Ook omdat iedereen zich er best van bewust is dat een ontsteking op een oogje heel snel kan evolueren.


CONTACT

WACHTDIENST

Tijdens het weekend en op feestdagen
  • 0473 54 50 00
Tijdens de week
  • 055 30 41 36

OP AFSPRAAK

Ma t.e.m. Do: 09u00 - 19u00
Vrij: 09u00 - 17u00
Za: 10u00 - 12u00
Doorlopend open voor het afhalen van voeding en medicatie