Diensten

De best mogelijke zorg voor uw huisdier

055 30 41 36

SNELHEID
Aangezien wij met vier dierenartsen onder één dak werken, kunnen wij ook sneller hulp bieden wanneer deze nodig is.  Ook ’s nachts, tijdens het weekend en op feestdagen voorzien wij een dierenarts van wacht, zodat uw huisdier onmiddellijk kan geholpen worden indien er zich een dringende situatie voordoet.

VERTROUWEN
De dierenartsen van Crius bieden u en uw dier een warme en persoonlijke aanpak. Een vertrouwd gezicht dat echt luistert naar de kleine en grote problemen van uw geliefde huisdier. Ons team staat klaar voor de beste zorg zowel bij ziekte, maar zeer zeker ook in de preventie!

KENNIS
Het investeren in voortdurende bijscholing is noodzakelijk in de diergeneeskunde. Daarom volgen alle vier onze dierenartsen regelmatig cursussen in binnen- en buitenland om zo zichzelf permanent bij te schaven op verschillende interesse-gebieden.

ONZE DIENSTEN

Wij adviseren om uw huisdier om de 6 maanden te laten onderzoeken door uw dierenarts. Daarbij wordt uw dier aan een grondige controle onderworpen waarbij vooral aandacht besteed wordt aan nazicht van hart, longen, bewegingsstelsel, gebit, oren, ogen en vacht. Veel aandoeningen kunnen namelijk beter behandeld worden wanneer ze in een vroeg stadium vastgesteld worden.

De voeding van uw huisdier speelt een zeer belangrijke rol in de gezondheid en het welzijn van uw dier. Bepaalde aandoeningen vereisen ook het gebruik van een specifieke medische voeding. Wij werken met kwaliteitsmerken die hun doeltreffendheid reeds bewezen hebben.

Uiteraard heeft niet ieder dier dezelfde behoeften. Voor advies op maat kan u dan ook steeds bij een van onze dierenartsen terecht.

Voor het afhalen van voeding kan u doorlopend terecht tijdens onze openingsuren.

Antiparasitaire middelen (vlooien, wormen en teken), shampoos, oor- en oogreinigers, vitamines,…. kunnen doorlopend afgehaald worden, zonder afspraak, aan de balie tijdens onze openingsuren.

Ook voor het ophalen van specifieke medicatie voor uw dier kan u doorlopend terecht tijdens onze openingsuren.

De meeste medicatie is op voorraad, maar we raden steeds aan op voorhand even uw bestelling door te geven zodat wij de gevraagde medicatie voor u klaar kunnen zetten of indien nodig nog kunnen bestellen. Er wordt dagelijks geleverd door de groothandel.

Huidproblemen en allergieën komen steeds meer voor bij onze huisdieren, en daardoor is dermatologie een zeer belangrijk onderdeel van de diergeneeskunde geworden.

Onze dierenartsen volgen dan ook zeer regelmatig bijscholingen en zullen een huidprobleem steeds verder uitwerken om de onderliggende oorzaak vast te stellen en de best mogelijke behandeling voor uw dier te kunnen voorstellen.

Hiervoor zullen er vaak aanvullende onderzoeken nodig zijn zoals staalnames en microscopisch onderzoek van de vacht. Deze kunnen ook in de praktijk gebeuren.
In sommige gevallen worden er afdrukpreparaatjes of punkties van letsels genomen. Dierenarts Sandra verdiept zich reeds jaren in de cytologie dus deze preparaatjes kunnen ook in onze praktijk verder onderzocht en beoordeeld worden.
Wanneer er histologische biopten genomen worden (stukjes weefsel), dan moeten deze onderzocht worden in een extern labo. Daarvoor werken we samen met het labo van Idexx.

Huidletsels, -aandoeningen en gezwelletjes kunnen vaak door ons cytologisch onderzocht worden. Daarbij wordt er een staaltje genomen dat we dan onder de microscoop gaan bekijken. Op die manier kan er nagegaan worden welke soort cellen of materiaal er aanwezig is, om zo de oorzaak of de aard van de aandoening of het gezwel te kunnen bepalen.

Veel van deze zaken kunnen ter plaatse in de praktijk onderzocht worden maar soms is het aangewezen om dit naar het labo op te sturen. Hiervoor werken wij samen met de externe labo's Idexx en Zoolyx. 

Met onze digitale RX machine kunnen we een beeld vormen van de botstructuren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer er bij een trauma een breuk vermoed wordt.

Ook zachte weefsels in de borstkas (hart en longen) en de buikholte (lever, milt, darmen, maag, blaas, nieren) kunnen op afwijkingen gecontroleerd worden op deze manier.

Een digitaal systeem heeft als voordeel dat de beeldkwaliteit veel beter is en zo de diagnosestelling nauwkeuriger kan gebeuren.

Het maken van een röntgen opname wordt steeds op afspraak gedaan!

Met behulp van ons echotoestel kunnen we een beeld krijgen van de organen die gelegen zijn in de buikholte. Lever, milt, nieren, maag, darmen, blaas, prostaat en baarmoeder kunnen worden geëvalueerd op hun uitzicht. Het nemen van een echografie kan heel nuttige informatie geven over een bepaald orgaan en dit alles gebeurt op een veilige en pijnloze manier! Ook voor drachtdiagnose en opvolging van de dracht is echografie een handig hulpmiddel.

Een echografisch onderzoek gebeurt steeds op afspraak.

Een bloedonderzoek levert zeer veel nuttige informatie op en helpt ons bij het stellen van een diagnose wanneer een dier ziek is.
Ook bij chirurgische ingrepen helpt een pré-anaesthetisch boedonderzoek ons om de narcose in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen.

Dankzij ons in huis-labo met geavanceerde toestellen van Idexx, kan een bloedanalyse onmiddellijk gebeuren en hebben we na een half uurtje reeds de resultaten. Onmisbaar dus voor een goede en snelle opvolging van uw dier. 
De chirurgie kan hierdoor onmiddellijk aansluitend aan het pré-anaesthetisch bloedonderzoek gebeuren en ook in het weekend of 's nachts hebben we steeds ons eigen labo ter beschikking en kunnen we snel handelen.

Op onze praktijk worden een hele reeks van chirurgische ingrepen uitgevoerd.

U kan bij ons uiteraard terecht voor de basis ingrepen zoals castraties, sterilisaties, wondhechting en detartraties, maar ook meer gespecialiseerde ingrepen zoals darmoperaties, keizersneden, blaaschirurgie, verwijderen van tumoren, … worden uitgevoerd.

Dierenarts Sandra legt zich ook specifiek toe op de chirurgische correctie van de luchtwegen bij kortsnuitige -brachycephale- rassen.

Voor beenderchirurgie werken wij samen met een orthopedisch erkend specialist die de ingrepen op onze praktijk komt uitvoeren.

We maken gebruik van inhalatieanesthesie met isofluraan om de anesthesie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Tijdens de verdoving wordt de zuurstofsaturatie, bloeddruk, temperatuur, de ademhaling en de hartslag nauwkeurig gevolgd met specifieke apparatuur.

Het gebit van uw huisdier moet net als onze tanden regelmatig gecontroleerd en gereinigd worden. Dagelijks poetsen wordt sterk aanbevolen. Hiervoor zijn verschillende producten te verkrijgen aan onze balie en geven wij u met plezier het nodige advies.

Heeft uw hond of kat toch tandsteen of een ander tandprobleem dan kan het zijn dat hij of zij een gebitsbehandeling moet ondergaan. Dit gebeurt steeds onder volledige narcose. Bij oudere honden en katten is het aan te raden een bloedonderzoek uit te voeren alvorens het dier te verdoven voor een tandheelkundige behandeling.

Dierenarts Annelore heeft zich verder bekwaamd in de gebitsbehandeling bij huisdieren en is hierin dankzij jarenlange bijscholingen dan ook zeer bedreven. De praktijk beschikt over een volledig uitgeruste tandenunit en over digitale tandenradiografie.

Dierenarts Julie legt zich verder toe op het oogonderzoek en oogproblemen.
Hiervoor volgt zij regelmatig bijkomende opleidingen en bijscholingen.

Het meten van de oogdruk, inwendig onderzoek van het oog en bepaalde heelkundige ingrepen aan het oog kunnen op onze praktijk uitgevoerd worden.

 

Zieke of pas geopereerde dieren kunnen bij ons gehospitaliseerd worden in de daarvoor ontworpen kennels. We proberen het zo comfortabel mogelijk te maken voor uw huisdier. Warmtematjes en –lampen staan ter beschikking, alsook een tuin voor wandelingetjes of eventuele vrije uitloop. Dagelijkse aandacht en knuffels van onze dierenartsen en –assistentes krijgen ze er gratis bij.

CONTACT

WACHTDIENST

Tijdens het weekend en op feestdagen
  • 0473 54 50 00
Tijdens de week
  • 055 30 41 36

OP AFSPRAAK

Ma t.e.m. Do: 09u00 - 19u00
Vrij: 09u00 - 17u00
Za: 10u00 - 12u00
Doorlopend open voor het afhalen van voeding en medicatie